Rundresa med buss i Göteborgs ytterområden. 9 seot. 2015
Klara för start. Hisingebuss med chaufför Ola Lissel på plats.
På plats är också vår guide Steve Dempe. Här i färd med att redogöra för färdrouten som skall ta sin början i Biskopsgården.
Friskvädertorget i Biskopsgården. Biskopsgården nästan uteslutande befolkat av invandrare. Stadsdel med mycket hög arbetslöshet.
Över Angeredsbron över till Gårdsten och Rannebergen. Efter hand också till bl. a Lövgärdet, Angered Centrum, Lärje, Hjällbo, Hammarkullen och Bergsjön.
Här paus på Rannebergens utsiktsplats för att beundra den milsvida utsikten.
Vädret, som alltid på SENTs utflykter, var det allra bästa.
Från högplatån in i bussen igen med destination Angereds Centrum.
En kort promenad i solskenet.
Vår trevlige och utomordentligt kunnige guide Steve Dempe informerar. Angered Centrum "Blå stället" utgör det kulturella och kommersiella centret för omgivande stadsdelar. Här finns ett 70-tal butiker. Angered är en mångkulturell stadsdel med stor andel medborgare födda utomlands.
Inne i kulturhusrt ligger också Angererds Teater.
Utanför Angered gymnasium i samma byggnad är väggen prydd med schackpjäser och brädets rutor fyllda med underfundiga deviser.
På väg till lunchen passerar vi en frukt-och grönsaksmarknad.
På menyn hade Rastaurang Bordet kyckligfilé med dragonsås och ugnsbakad potatis och laxfjäril med vitvinssås och kokt potatis som val.
God mat till hyggligt pris. Alla nöjda och belåtna.
På hemvägen förbi Bergsjö Centrum.
Prioritet Serneke Arena, den nyanlagda sportanläggningen i Kviberg är med sina 45000 m² Nordens största multisportarena och består av ett flertal olika sporthallar, fotbollsplan, en sim- och badanläggning och is för såväl issporter som allmänheten.
Bussen kom tidsenligt tillbaka kl. 14.00 och vi vandrar hemåt med mycket intressanta upplevelser i bagaget.